Ιδρυτικά Στελέχη της Ομοσπονδίας

Νατάσα Μπομπολάκη

Ιδρύτρια και Πρόεδρος της ΠΦΠΟ το 2010 εως και το 2022επί 14, Ιδρύτρια της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επτροπής το 2008 που συγκεντρωσε 130 φιλοζωικους φορεις και τώρα Ιδρύτρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις , ιδρυσε το Δίκτυο sw Νομικός, Καθηγήτρια Γαλλικών.
Γνωστός ο εμβληματικός ρόλος της στην ανάπτυξη, στη ρηξικέλευθη δράση του και σε κατακτήσεις όπως, η θεσμοθέτη της Παθητικής Κακοποίησης των Ζώων το που δεν υπήρχε μέχρι τοτε νομοθετικά , το δικαιωμα στους φιλοζωικούς φορείς να δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγήςπρος υπεράσπιση της κατηγορίας στις υποθέσεις κακοκπόιησης ζώων , τη θεσμοθέτηση της κατάργησης των βαρελιών και άλλων μεταλλικών κατασκευών ως καταλύματα, τη κατάργηση του ΠΔ που επέτρεπε την ευθανασία των σκυλων ανευ ετέρου που επασχαν ή ήταν φορείς της λεισμανίωσης, καθιέρωσε τις θεσμικές συνεργασίες με την Ηγεσία των εμπλεκομένων Αρχών , Αρειος Πάγος 2 με το Ρούσσο Παπαδάκη , τους Αρχηγοους της ΕΛΑΣ κλπ και τη διενεργεια Ημερίδων με κορυφαιους ομιλητες – επιστημονες απο την Ελλάδα και την Ευρώπη , καθιέρωσε τα σεμινάρι στις Σχολές Αστυνομικών και τα Αστυνομικές Διευθυνσεις , ξεκινησε και καθιερωσε τα εκπαιδευτικα προγράμματα στα σχολεια για τα ζωα , καταφερε τη θεσμοθέτηση του θεσμού των ευρωπαιων εθελοντών κτηνιατρων , εφερε μέχρι την Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση για τη συνταγματικ΄κατοχύρωση της προσασίας των ζώων που δυστυχώς τελικά απορρίφθηκε , συμμετειχε ως ομιλητρια στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα το ……. οπου και βραβευσε ως προεδρος της ΠΦΠΟ τον peter Singer και Peter Stainer και πολά άλλα

Τίνα Κασιδόκωστα
Ο φύλακας άγγελος των αδέσποτων της Βουλιαγμένης έχει ουσιαστικά αφιερώσει τη ζωή της σε αυτά καθώς η δράση της στα Νότια Προάστια αριθμεί πολλά χρόνια.
Πρόεδρος του Ζωοφιλικού Συλλόγου Βουλιαγμένης «ο Άργος», μέλος του Δ.Σ. του ιστορικότερου Φιλοζωϊκού Σωματείου «Στέγη Ζώων Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης». Ως Διοικητική υπάλληλος του Δήμου των 3Β είναι υπεύθυνη για τα άστεγα ζώα του Δήμου της και μέλος της πενταμελούς επιτροπής.
Η ενασχόλισή της με τα αδέσποτα ξεκινάει από πολύ παλιά, από την εποχή που από τις γειτονιές της Αθήνας περνούσε ο «μπόγιας», η λέξη «κοπρόσκυλο» ήταν συχνή στο λεξιλόγιό μας, τα παιδιά έπαιρναν με τις πέτρες τα αδέσποτα σκυλιά και βασάνιζαν τα κουτάβια κοκ
Για να φτάσει το επίπεδοτης φιλοζωίας στη χώρα μας εδώ που είναι σήμερα, εθελοντές έδωσαν μεγάλους αγώνες, κατηγορήθηκαν, χλευάστηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνεψαν. Ανάμεσα σ’ αυτούς και η Τίνα.

Ζαφειριάδου Άννα Μαρία

Ονομάζομαι Ζαφειριάδου Άννα Μαρία του Δημήτριου .Γεννήθηκα το 1971 στην Ξάνθη και απο τότε ζω και δραστηριοποιούμαι στην πόλη μας. Ειμαι παντρεμένη με τον Βαττό Ιωάννη και περήφανη μητέρα δυο κοριτσιών, της Λυδίας που είναι λογοθεραπεύτρια και της Ηλιάνας που είναι σπουδάστρια-σύντομα απόφοιτη-κτηνιατρικής.Οι σπουδές μου ειναι Β’θμιας εκπαίδευσης ,με εξειδίκευση σχεδιασμού σε κυκλικές μηχανές , καλσόν καλτσών και εσωρούχων της εταιρεία Santoni/lonati που βρίσκεται στην Ιταλία.

Το διάστημα 1992-2004 εργάσθηκα στον όμιλο Χατζηιωάννου οπου σε μικρό χρονικό διάστημα ανέλαβα το κομμάτι της ‘έρευνας και ανάπτυξης’ (Research and development). Στην διάρκεια της διεύθυνσης μου στο συγκεκριμένο τμήμα που απαρτίζονταν απο 30 άτομα ,ο όμιλος διακρίθηκε και βραβεύθηκε για την καινοτομία και πρωτοπορία του. Λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων ταξίδεψα πολύ σε όλο τον κόσμο και αυτό βοήθησε να διευρυνθούν οι ορίζοντές μου, σε όλα τα επίπεδα.
Στην συνέχεια λόγω των γνωστών θεμάτων της εταιρείας εγω συνέχισα διατηρώντας το κατάστημα της Venus Victoria μέχρι και το 2017.

Παράλληλα ασχολήθηκα ενεργά με το φιλοζωικο κομμάτι ιδρύοντας τον όμιλο ΦΟΞ απο τον οποίο αποχώρησα για προσωπικούς λόγους σε μικρό χρονικό διάστημα.
Συνέχισα ιδρύοντας το φιλοζωικό σύλλογο “Αδεσποτούλια Ξάνθης” το 2013 καθώς και ανοίγοντας το καταφύγιο μας που λειτουργεί μέχρι και σήμερα με τεράστιο προσωπικό αγώνα. Η δράση του συλλόγου μας είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα για το αδιάλειπτο έργο ,την πρωτοπορία και τη συνέπειά του.
Συνεργαζόμαστε άψογα με αναγνωρισμένα σωματεία σε χώρες της Ευρώπες (Αυστρία,Γερμανία,Ολλανδία) και στην Αγγλία, σωματεία που πολύ συχνά στηρίζουν τις ανάγκες μας .

Στο καταφύγιο μας δεχόμαστε επισκέψεις απο σχολεία από όλη την Ελλάδα. Επίσης με τον σκύλο μας τον Ρούντυ -ο οποίος έχει βραβευτεί- επισκεπτόμαστε σχολεία με σκοπό την προαγωγή της φιλοζωιας και την πρώτη επαφή και εξοικείωση των παιδιών με τα ζώα.

Για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του καταφυγίου μας δεν έχουμε επιχορηγηθεί πότε από κανέναν φορέα. Εχουμε ανοίξει το πρώτο charity shop στην Ελλάδα.Ονομάζεται “YourGoodKarmaShop” και βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης. Είναι ενα κατάστημα οπου πουλάμε πράγματα που μας χαρίζει κόσμος απο Ελλάδα και απο εξωτερικό.
Μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία του πρώτου γηροκομείου σκύλων στη χώρα μας Για το σκοπό αυτό έχω γράψει ένα βιβλίο (το “Αν Λίγο μ’αγαπούσες”) τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν εκεί.

Βαγγέλης Στογιάννης

Γεωπόνος, Φυσιοδίφης – Περιβαλλοντολόγος.
Από τα πιο γνωστά στελέχη του περιβαλλοντικού χώρου στη χώρα μας με πολυσχιδές εθελοντικό έργο στο τομέα αυτό .

Η επιστημονική του εντρύφηση στα περιβαλλοντικά ζητήματα και στα θέματα, που αφορούν στην άγρια ενδημική πανίδα έχει βοηθήσει πολλές φορές στη τεκμηρίωση θέσεων του περιβαλλοντικού και φιλοζωικού κινήματος της Ελλάδας.
Συντάκτης της πρότασης της Νέμεσις για τη ρυθμιστική απόφαση του 2023 καθώς και της πρότασής της για το ζήτημα των αγριόχοιρων, που έτυχαν ευρείας αποδοχής.
Είναι επικεφαλής της δασοπροστασίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Υπήρξε υπεύθυνος επικοινωνίας του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών, και εργάστηκε πάνω στην έρευνα και μελέτη θεμάτων προστασίας περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής,πάνω σε προβλήματα που συνδέονται με την ανάπτυξη-προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τη συνεργασία με με ξένα ιδρύματα, επιστημονικά κέντρα και φορείς και την ενασχόληση με τη νομοθεσία και το περιβαλλοντικό δίκαιο.

Δέσποινα Αβραμίδου

«Ονομάζομαι Δέσποινα Αβραμίδου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα.

Είμαι μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά ενός υπέροχου εγγονού! Απόφοιτη Επαγγελματικού Λυκείου με ειδικότητα βοηθού μικροβιολόγου.

Είμαι ιδιωτική υπάλληλος. Η μεγάλη αγάπη μου για τα ζώα με οδήγησε στον δύσκολο δρόμο του εθελοντισμού και εδώ και 8 χρόνια είμαι πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου της πόλης μας. Συμπορεύομαι με τον Γιάννη Εριφυλλίδη, θέλοντας να βάλω ένα μικρό λιθαράκι και εγώ για την καλυτέρευση της πόλης που ζω και αγαπώ!»

Πιστεύουμε ότι η αφοσίωση, η αποφασιστικότητα και η αυταπάρνηση, με τις οποίες εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί το φιλοζωικό κίνημα της πόλης μας, για το οποίο η Δέσποινα αποτελεί, χωρίς υπερβολή, εμβληματική μορφή και προσωπικότητα-σημείο αναφοράς, ο δυναμισμός, η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητά της, η σεμνότητα και ο ευθύς χαρακτήρας της.

Καθιστούν τη Δέσποινα Αβραμίδου πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματός μας για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την Καβάλα.

 

Η Νομική Ομάδα της Νέμεσις

Καμπαγιάννης Θανάσης, Δικηγόρος Αθήνας

Παπαγεωργίου Βασίλης, Δικηγόρος Αθήνας

Παπαδημητρίου Δημήτρης, Δικηγόρος Αθήνας

Φωτιάδου Ιωάννα, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Θεόδωρος Τσιφτσής, Δικηγόρος Κοζάνης

Προγραμματιστές – Τεχνικοί Συμβουλοι
Δημήτρης Ναυπηγός

Πανεπιστημιακοί Σύμβουλοι
Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών , Θεωρία της Τέχνης και της Αισθητικής στο ΑΠΘ

Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Εργαστηρίου …

Φωτεινή Αθανασοπούλου , Ιχθυολογία, Ιχθυοπαθολογία & Ευζωία υδάτινων οργανισμών
Λυσίμαχος Γ Παπάζογλου Καθηγητής Χειρουργικής. Μονάδα Χειρουργικής-Μαιευτικής, Κλινική των Ζώων Συντροφιάς, Τομέας Κλινικών, Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ

Θανάσης Ντινόπουλος, Θανάσης Ντινόπουλος ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής και της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες, μέλος της International Committee of Veterinary Gross Anatomical Nomenclature (INVGAN).

Νικόλαος Διακάκης , Καθηγητής Χειρουργικής Ιπποειδών

 

 

)))

‘Ημερη Ζωή

Ειρήνη Κυράνη, Συνεργάτη του Respect Animals Europe , Ευημερία Ιπποειδών

Αθηνά Αγγελοπούλου , Κτηνίατρος Περιφερειας Αττικής , Ζώα Φάρμας
.
Βιγκανισμός
Κωνσταντίνα Λύρου, εκπαιδευτικός ,master στο Animal Ethics, ακτιβίστρια για τα Δικαιώματα των Ζώων, ιδρύτρια του vegan22greece

 

Εκπαιδευτική Πολιτική

Σταύρος Καραγεωργάκης, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, και το θέμα του διδακτορικού του σχετίζεται με την περιβαλλοντική ηθική. Ειδικός συνεργάτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Χρύσα Τερεζάκη Δρ Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΕΑΠ-Εκπαιδευτικός, Οικονομολογος, Διευκολύντρια Ενδυνάμωσης Κοινοτήτων , Συντονίστρια Επιστημονικού Δικτύου , Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

KΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Το υγιές περιβάλλον είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της ζωής της Γής.
Η αλλαγή αποτελεί πάγιο χαρακτηριστικό του πλανήτη μας. Το έδαφος, οι ωκεανοί, η ατμόσφαιρα, το κλίμα και η ζωή στη Γη αλλάζουν διαρκώς. Αυτό που διαφοροποιεί τις σημερινές αλλαγές από το παρελθόν είναι ο πρωτοφανής ρυθμός και η κλίμακά τους. Ακραία φαινόμενα, όπως οι καταιγίδες που εμφανίζονταν μία φορά στα 100 χρόνια, καύσωνες, πλημμύρες και ξηρασίες, αποτελούν πλέον τη νέα μας πραγματικότητα
Το κλίμα του πλανήτη αλλάζει και η αλλαγή αυτή είναι ανθρωπογενής.
Ειναι παράλληλα πρωτοφανής ο ρυθμός απώλειας της βιοποικιλότητας
Με όλα αυτά που συμβαίνουν είναι εφικτό ένα διαφορετικό μέλλον;
Η απάντηση είναι Ναι και γι αυτό εργαζόμαστε προς τη κατεύθυνση της αφύπνισης της κοινωνίας,της εγρήγορσήςτης και την κινητοποίηση αυτής σε ποικίλες δράσεις προστασίας της φύσης.

Στην ενότητα αυτή προτείνω να μπει το παραπάνω και σα κείμενο να προσθέσουμε το παρακάτω η κάτι καλύτερο αν σκεφτείς ” Η Νέμεσις θεωρεί πρωταρχικό σκοπό και στόχο της τη διαμόρφωση ενός νέου τύπου ανθρώπου με εφαλτήριο κ εργαλείο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των μικρών παιδιών για το σεβασμό που όλοι οφείλουμε να επιδεικνύουμε απέναντι σε ο,τι περικλείεται μέσα στο περιβάλλον ,τη φύση, τα ζωα, τον άνθρωπο .Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, που απευθύνονται σε όλη τη κλίμακα της εκπαιδευτικής λειτουργίας είναι αναγκαία αλλά όχι ικανά να αλλάξουν το σημερινό κάκιστο τύπο ανθρώπου .Το ρόλο αυτό πρέπει να τον παίξει η Πολιτεία ξεκινώντας από τα σχολεία με υποχρεωτικά μαθήματα για τα ζώα και το περιον και προς αυτή την κατεύθυνση η Ομοσπονδία μας θα στοχοπροσηλωθεί.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ- ΚΥΝΗΓΙ .Το κυνήγι ήταν μια πρακτική που χρησιμοποιείτο εδώ και αιώνες ως μέσο απόκτησης τροφής και επιβίωσης του ανθρώπου .Στο σημερινό κόσμο , που δε τίθεται πλέον τέτοιο θέμα, η συνέχιση της αρχέγονης αυτής πρακτικής έχει παύσει να είναι μια απαραίτητη για τον άνθρωπο δραστηριότητα.
Εχει μετατραπεί σε χόμπι και τρόπο διασκέδασης γι αυτό θεωρείται και είναι μια σκληρή και περιττή πράξη βίας,μη ηθική αφού ανωφελα αφαιρούνται εκατομμύρια ζωές το χρόνο , άδικη και αμοραλιστική γιατί στο θήραμα θύμα δεν δίνεται η ευκαιρία να αμυνθεί ή να δραπετεύσει.
Ευθύνεται για την εξαφάνιση ορισμένων ειδών και την μείωση άλλων , για τη καταστροφή των οικοτόπων τους,τη μόλυνση
του περιβάλλοντος μέσω της χρήσης του μολύβδου και φυσικά το κυνήγι ευθύνεται για τη μείωση της βιοποικιλότητας, που είναι η ποικιλία της ζωής στη Γη και είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας και της σταθερότητας των οικοσυστημάτων.
Η ομοσπονδία μας αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων κάθε είδους για τη προστασία της ενδημικής άγριας πανίδας,κατά της αιχμαλωσίας ζώων σε δελφινάρια, ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία, για τη προστασία της θαλάσσιας ζωής και των οικοτόπων της,των αρπακτικών πουλιών και την ιερακοθηρία .

 

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗ ΖΩΗ.Εστιάζουμε στα κατοικίδια ζώα, το σκύλο, τη γάτα και το κουνέλι με κύριο στόχο το τέλος της αδεσποτείας τους και την ολιστική αλλαγή των συνθηκών διαβίωσής τους.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία πλήρους θεσμικού πλαισίου για τα ιπποειδή με στόχο την προστασία τους από την αλόγιστη χρησιμοποίησή τους σε ανθρώπινες δραστηριότητες και την αλλαγή των συνθηκών ζωής ,που τους επιφυλάσσουμε , το τέλος της εγκατάλειψής τους .

Αγωνιζόμαστε για την άμεση και πλήρη κατάργηση των γαϊδουριών ταξί και φορτηγών στη Σαντορίνη, τη Λίνδο, την Αίγινα και όπου αλλού υπάρχουν, για την πλήρη θεσμική προστασία των ιπποειδών που σύρουν τουριστικές άμαξες και για την πλήρη νομοθετική ρύθμιση ο,τιδήποτε αφορά τη κατηγορία αυτή ζώων.

Καμία σφαγή ή ευνουχισμός ζώου χωρίς αναισθησία , καμία χρήση οποιουδήποτε ζώου σε θεάματα.

Στόχος μας η δημιουργία Ειδικού Σώματος στην Ελληνική Αστυνομία , σε όλη την επικράτεια και με αποκλειστική αρμοδιότητα την εφαρμογή της περί τα ζώα νομοθεσίας και τις υποθέσεις κακοποίησης αυτών .

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις στηρίζει τον Βιγκανισμό, κατ’ αρχήν για λόγους ηθικής απέναντι στα Ζώα και κατά δεύτερον για τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον, όπως η εξοικονόμιση νερού, ενέργειας κλπ Ως εκ τούτου θα προσπαθεί στο μέτρο που μπορεί να συνδράμει στη διάδοσή του .
Ο Βιγκανισμός ειναι τρόπος ζωής κι όχι «τρόπος διατροφής», καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με το τι τρωμε, αλλά σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ηθική, την υγεία, το περιβάλλον και τη στάση ζωής που ακολουθείς εν γένει.
Είναι μία φιλοσοφία κι ένας τρόπος ζωής που αποσκοπούν στον αποκλεισμό – στο μέτρο του δυνατού και εφικτού – κάθε μορφής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων για την παραγωγή φαγητού, ρουχισμού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο και κατ’ επέκταση, προάγει την ανάπτυξη και χρήση εναλλακτικών προϊόντων χωρίς ζωικά συστατικά, προς όφελος των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος.